Wednesday, 10 July 2013

Serius Cool - Masjid Besar Xi'an China (18 Gambar)


Nice

Sempena bukan Ramadan mari kita lihatr masjid-masjid yang cantik dan unik di dunia. Mari kita mulakan dengan Masjid Besar Xi'an yang terletak di Xi'an Provinsi Shaanxi China. Masjid ini dibina pada tahun 742 Masehi dan rekaanya 100% dipengaruhi senibina China. Tidak seperti masjid biasa, masjid ini tidak mempunyai kubah dan menara muezzin. Seperkara lagi masjid ini tidak dibina menggunakan paku. Cantik!




Laporan asal Wikipedia

11 comments:

  1. Replies
    1. mmg unik :)

      Watch English & Malay Movie Online Streaming @ ZirahNamia's Blog

      Delete
  2. jom ke China dan kuasai ekonomi di sana!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat malaysia pn xmampu. nak kesana.

      Delete
  3. selamat berpuasa semua. kena puasa penuh sebulan ya, bukan sehari, bukan dua hari, bukan 4 hari, bukan apa apa apa, tapi sebulan!

    ReplyDelete
  4. ASSALAMUALAIKUM W.R.T DAN SALAM SEJAHTERA. CANTIKNYA SENIBINA MASJID NI. MENUNTUT ILMU BIARLAH HINGGA KE NEGERI CHINA. SELAMAT BERPUASA SEMUA.

    #ramadhanfever

    ReplyDelete
  5. dear other blogger..
    nk tny r mcm mn nk bt tab kat bwh blog pict ats skali tu (mcm tab Home & kategori post/entry)?
    ke pict blog aku bsr sgt??
    http://vevibes.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. awesome!!

    mesti pergi melawat one day

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails